Момче на 22 години и 24-годишно момиче загинаха, след като бяха

...
Момче на 22 години и 24-годишно момиче загинаха, след като бяха
Коментари Харесай

Какви мерки са необходими срещу нарушителите на пътя и как могат да се намалят инцидентите с млади шофьори?

Момче на 22 години и 24-годишно момиче починаха, откакто бяха пометени на пешеходка пътека малко след среднощ в понеделник. Шофьорът е 18-годишен и има брошура от 3 месеца. Какви ограничения са нужни против нарушителите на пътя и по какъв начин могат да се понижат случаите с млади водачи?

„ Проблемът е доста по-дълбок и стартира преди този момент, няма по какъв начин да не отворим тематиката и за образованието в школите. В региона има доста огромен сив бранш. Разписаните часове за кормуване, в доста от школите, не се извършват. Имам доста курсове за 300-350 лева и вместо водачите да бъдат подготвени, те минават за да вземат брошура ", разяснява адвокат Илия Тодоров от Българската асоциация на потърпевшите при произшествия в ефира на Нова тв.

Според Павел Жеков, бивш рали играч и създател на Академия за безвредно шофиране, главният проблем е, че младите водачи не познават автомобила и не могат да го управляват. Другият " камшик " за нашето общество е безотговорността и безнаказаността.

По думите му и санкциите не правят работа. 

Илия Тодоров обаче акцентира, че казусът се корени в това, че те се постановат рядко: " И 2000 лева да стане тероретичната санкцията, в случай че за теб  е теоретична и има 100 метода да не я платиш, несъмнено че няма ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР